Папки-реєстратори: якими вони бувають

6142

Призначення офісних папок-реєстраторів – упорядковане зберігання документів, нормативних актів, різних роздруковок та інших паперів. Вони мають тверді обкладинки й оснащені арочним механізмом, який дозволяє швидко і зручно додавати і видаляти аркуші.

Асортимент таких папок є широким і різноманітним. Розглянемо лише основні їх різновиди.

За розміром та орієнтацією

Розмір папки залежить від того, якого формату документи будуть в ній зберігатися. Найбільш розповсюджені реєстратори під А4, але існують також папки під аркуші А3 та А5.

Важливим є й такий параметр як ширина корінця. Він коливається у значеннях від 50 до 125 мм. Чим більший цей показник – тим товщий блок аркушів можна вкласти у реєстратор.

За орієнтацією такі папки можуть бути вертикальними або горизонтальними.

За матеріалом обкладинки

Найдешевшими є папки з картонними обкладинками. Їх варто обирати у випадках, коли документи та iншi вироби з паперу зберігаються у приміщенні з нормальною вологістю та коли ними користуються нерегулярно, час від часу.

Більш міцний та стійкий до вологи ламінований картон. Таке приладдя вже коштує дещо дорожче попереднього різновиду.

Наступний рівень – картонні обкладинки, вкриті шаром ПВХ-плівки: або тільки зовні, або і з зовнішнього, і з внутрішнього боку. Саме таким реєстраторам віддає перевагу більшість установ і організацій.

Така собі еліта даної групи канцтоварів – папки з пластиковими обкладинками. Вони мають оптимальну міцність і невелику вагу, не реагують на підвищення вологості, більш того, надійно захищають від неї вміст, легко відмиваються від пилу та забруднень. Але ціни на подібні реєстратори не всім по кишені.

Арочні механізми фіксації

Механізм може бути стаціонарно встановленим або знімним. Знімати кріплення доречно лише під час транспортування або зберігання папок, для їх більш щільного складання. При цьому знімні механізми значно програють стаціонарним з точки зору надійності й міцності. Тому у дорогих реєстраторах пристосування, які можна знімати та встановлювати на власний розсуд, як правило, не використовуються.

Також папки-реєстратори можуть бути оснащені знімними або незнімними торцевими кишенями, кільцями на корінцях у верхній або нижній частині виробу для його зручного виймання, прозорими кишенями на лицьовому боці обкладинки, захисними металевими кутиками по нижньому краю обкладинки, резинкою для скріплення обкладинок між собою, додатковою внутрішньою кишенею для тимчасових документів тощо.

© 1995-2024. Інтернет магазин "КАДР". Всі права захищено.
Ваш кошик