Фліпчарт: 5 причин придбати зручну дошку для презентацій

Фліпчарт: 5 причин придбати зручну дошку для презентацій

Це пристосування також називають мобільною дошкою або офісним мольбертом. Зовнішньо воно дійсно нагадує класичний мольберт: встановлюється на триногу, має поле для нанесення зображень та лоток для письмових інструментів.

Але можливості фліпчарта значно більші, ніж звичайної дошки для писання: окрім нанесення написів і зображень маркерами, завдяки спеціальним тримачам на ньому можна фіксувати листи паперу, а висувні планки дозволяють закріплювати декілька зображень одночасно.

flip

Отже, 5 аргументів на користь того, що фліпчарт є обов’язковою частиною оснащення будь-якого офісу, виглядають наступним чином.

  • Зручність. Не завжди є можливість пояснити словами ідею доповідача. В таких випадках допомагають різноманітні графіки, діаграми і навіть художні зображення. Їх зручно малювати або розміщувати саме на презентаційній дошці.
  • Інформативність. Під час доповіді, лекції, презентації, семінару неможливо постійно утримувати увагу слухачів. Деякі важливі моменти, на яких наголошував доповідач на початку спілкування, ближче до середини забуваються. Якщо їх візуально зафіксувати на робочій поверхні фліпчарта, такі моменти більш ефективно запам’ятаються, оскільки будуть постійно залишатись перед очима слухачів.
  • Економія часу. Підготувати наочні матеріали за допомогою демонстраційної дошки можна завчасно, ще до початку заходу. Таким чином не потрібно буде витрачати час на написання, розміщення й заміну інформації. Саме під час таких маніпуляцій відволікається й розсіюється увага присутніх. Наявність фліпчарта дозволить постійно утримувати концентрацію уваги на високому рівні, зробити доповідь або презентацію максимально динамічною й інформативною.
  • Компактність. В робочому вигляді фліпчарт займає мінімум місця, його можна встановлювати в будь-якій зоні приміщення. Дошка не відблискує під прямими сонячними променями і, завдяки можливості міняти кут нахилу, забезпечує відмінну видимість з різних позицій. А в складеному вигляді її зручно зберігати, оскільки, знов таки, для цього потрібно зовсім мало вільного місця.
  • Доступність. На відміну від вартісних інтерактивних дошок, звичайний фліпчарт можуть дозволити собі придбати невеликі компанії, підприємці-початківці, школи, творчі студії, дитячі гуртки та інші організації з невеликим бюджетом.
© 1995-2024. Інтернет магазин "КАДР". Всі права захищено.
Ваш кошик