Як захистити улюблений девайс: підбираємо сумку для ноутбука

Формат і стиль

Портативний комп’ютер мало коли використовується стаціонарно. Його беруть з собою в офіс або у відрядження, на відпочинок або в коворкінг-центр. Для того, щоб транспортування було безпечним для девайса, необхідно забезпечили його надійним захистом. Тому наразі говоримо про те, як вибрати якісну сумку для ноутбука.

Весь сучасний асортимент сумок можна розділити на три групи:

  • універсальні моделі з ручкою й довгою шлейкою. Їх можна носити в руках, через одне або через два плеча. Такі сумки оптимально підходять для відряджень, поїздок, подорожей;
  • рюкзаки. Подібні чохли для ноутбуків ідеально пасують до демократичного стилю;
  • портфелі, кейси, дипломати. Вони органічно вписуються в діловий стиль та не суперечать навіть найсуворішому офісному дрес-коду.

Останні різновиди дещо відрізняються одне від одного. Зокрема, портфелі є м’якими, дипломати – більш жорсткими, кейси мають ще більшу жорсткість і майже завжди зачиняються на кодові замки.

20099138_thule-crossover-2-lapto

Розміри й матеріали

Визначитись з розміром нескладно. Необхідно виміряти діагональ пристрою і придбати сумку на декілька сантиметрів більшу, так, щоб ноутбук безперешкодно входив у призначене для нього відділення й так само вільно виймався.

Не варто купувати занадто простору сумку: вона не здатна забезпечити надійну фіксацію гаджета. Але й тісний чохол – теж не вихід: якщо для складання і виймання комп’ютера будуть кожного разу прикладатися зусилля, виріб швидко розійдеться по швах.

Що стосується матеріалів – кожен з них має свої переваги:

  • текстиль коштує недорого, але й служить недовго;
  • пластик легко відмивається від забруднень, ефективно тримає форму, але є занадто жорстким. Його незручно зберігати і перевозити без ноутбука;
  • шкіра має оптимальну м’якість, еластичність, гнучкість. За нею нескладно доглядати, та й робочий ресурс у шкіряних сумок значний. Але вироби з такого матеріалу відносять до преміум-класу. Отже й ціни на них відповідні.

Конструктивні особливості

Обираючи сумку для ноутбука, зверніть увагу на наявність бокової підтримки: саме вона забезпечить збереження пристрою в разі бокового удару.

Також важливо, щоб у сумці було більше, ніж одне відділення: адже, окрім комп’ютера, вам необхідно буде упакувати кабель і блок живлення, мишку, можливо, документи та інші супутні речі. Ідеально, якщо місце знайдеться для кожної з них.

© 1995-2024. Інтернет магазин "КАДР". Всі права захищено.
Ваш кошик