Корисні поради, які подовжать роботу вашого принтера або БФП

Правила експлуатації принтера або БФП

Пристрої для друку відносяться до дорогої офісної техніки. Вони не тільки пристойно коштують, але й вимагають значних інвестицій в обслуговування і ремонт. Тому будь-який користувач зацікавлений мінімізувати необхідність звертатись за допомогою до майстрів. Саме для них – наш коротенький гайд по роботі з друкувальними пристроями.

  • Не варто використовувати для друку зім’яті, надірвані аркуші паперу, або такі, шо були у вжитку. Якщо є необхідність повторного використання паперу з надрукованою інформацією, в кінці робочого дня необхідно друкувати так званий аркуш очистки.
  • Важливо слідкувати за тим, щоб у лоток не попали канцелярські або степлерні скріпки, інші сторонні предмети – це може призвести до заклинювання рухомих вузлів апарату.
  • Встановлюючи у приміщенні пристрій для друку, варто обрати місце, захищене від прямого попадання сонячних променів, води й вологи. Постійний перегрів, а також поява конденсату – ідеальні умови для виходу принтера з ладу.
  • Якщо необхідно здійснити друк на аркуші, на який безпосередньо перед цим був нанесений коректор або зроблені помітки маркером, важливо дати їм час висохнути.
  • Досвідчені майстри не рекомендують трусити тубу картріджа задля продовження терміну його використання, хоча не є таємницею, що більшість користувачів це робить. Просипання порошку з бункеру для відпрацьованого тонера може негативно відбитися на роботі принтера або БФП.
  • Заборонено користуватися розгерметизованими картріджами, з яких може просипатися тонерний порошок. Це з великою вірогідністю призведе до передчасного зносу ролику забору аркушів, термоплівки або тефлонового валу, а також засипання порошком лазерного блоку.
  • Якщо правила були порушені

    У випадках, коли користувач не дотримався вищеперерахованих порад і друкувальній пристрій все ж таки вийшов з ладу, недопустимо намагатися усунути неполадки самостійно. Спроби розібрати своїми силами за допомогою підручних засобів складну оргтехніку швидше за все призведуть до того, що стан принтера погіршіться, а ремонт, який в результаті подібних маніпуляцій прийдеться здійснити, обійдеться в серйозну суму грошей.

    Тому при перших проявах некоректного функціонування необхідно припинити експлуатацію пристрою і звернутися у відповідний сервісний центр.

    © 1995-2024. Інтернет магазин "КАДР". Всі права захищено.
    Ваш кошик