Як зрозуміти, що ваш картрідж потребує заправки?

Заправка картриджів у компанії Кадр

Власники лазерних принтерів не з чуток знають, що пристрій може перестати друкувати у найвідповідніший момент. Причин цьому може бути декілька. Одна з них – брак тонеру у спеціальному відсіку картриджа. Виробник у таких випадках рекомендує придбати нову видаткову деталь. Але для більшості користувачів це занадто накладно. Тим більше, що подібні елементи підлягають реабілітації. А заправити картридж відчутно дешевше, ніж купити новий. Важливо лише своєчасно зрозуміти, що настав час це зробити.

Основні ознаки браку тонеру в картриджі

Перше, що можна спостерігати, - зменшення яскравості. Друковані зображення стають блідими, часто – нерівномірно профарбованими. Така якість друку є натяком на те, що тонер закінчується.

На наступному етапі на листі паперу з’являється широка горизонтальна смуга, в області якої спостерігається помітно гірша якість зображення. В окремих випадках ця область залишиться білою, тобто, задана принтеру задача не продрукується. В такому стані працювати вже неможливо, не допомагає навіть виймання і трясіння картриджа. Час поновити запаси фарби.

А ось якщо в процесі друку по краю листка з’являється вертикальна чорна смужка – проблема може бути наслідком пошкодження фоточутливої поверхні барабану або виходу з ладу блоку нагріву. У такому випадку до майстра потрібно нести весь принтер.

zapravka

Кількість можливих заправок

Залежно від моделі і виробника картридж розрахований на 2-6 циклів заправок. Після цього запчастину в будь-якому разі доведеться міняти на нову.

Тонера з однієї заправки вистачає для друку 5-15 тисяч сторінок. Однак є нюанс. Перший цикл може бути коротшим. Як правило, виробник заправляє стартовий картридж не повністю. Додайте до цього витрати фарби на перевірку на виробництві, в магазині, демонстрацію якості друку потенційним покупцям: стає зрозумілим, що від придбання пристрою до першої заправки може пройти менший проміжок часу, ніж між першим та наступним самостійним обслуговуванням.

Деякі користувачі побоюються повторно заправляти тонером картриджі: існує розповсюджена думка, що принтер, який працює на «нерідній» фарбі, швидко зношується. Це вірно лише частково: забруднення пристрою таким тонером дійсно відбувається трохи швидше. Але показник не є значним: якщо обирати якісний тонер і регулярно обслуговувати принтер у перевіреному сервісному центрі, термін його експлуатації не зменшиться.

Якщо потрібно швидко та якісно заправити картридж - звертайтесь у компанію Кадр. Тут Ви завжди будете впевненні, що Ваш картридж буде заправлений повністю та якісним тонером без шкоди для Вашого пристрою.

© 1995-2024. Інтернет магазин "КАДР". Всі права захищено.
Ваш кошик