Який принтер краще вибрати для дому?

Який принтер краще вибрати для дому?

Принтер в кожному домі став такою ж повсякденною необхідністю, як і комп'ютер або ноутбук. Завжди знайдеться те, що потрібно терміново роздрукувати: інструкція до техніки або банківська квитанція, шкільний реферат або Студентська курсова, схема для в'язання або кулінарний рецепт. Навіть фотографії для сімейного архіву можна робити, не звертаючись в дорогий салон. Наші поради допоможуть вам вибрати кращий принтер для домашнього використання за оптимальною ціною.

Кольоровий або монохромний

Який принтер краще купити для будинку-кольоровий або монохромний, - залежить від того, що ви плануєте на ньому роздруковувати. Наприклад, кольорові графіки і малюнки можуть знадобитися тим, хто вчиться, захоплюється рукоділлям або професійно займається дизайном.

Окремо варто згадати про кольорові принтери для роздруківки фотографій. Сучасні технології дозволяють отримувати друковані копії дуже хорошої якості і в домашніх умовах. Однак витратні матеріали і вартість самого апарату будуть окупатися, тільки якщо ви плануєте досить регулярно і активно поповнювати свій фотоархів.

Ціни кольорових і чорно-білих апаратів істотно відрізняються, тому ретельно зважте всі плюси і мінуси, вибираючи, який принтер краще підходить вашій родині. Для повсякденних потреб будинку зазвичай вистачає чорно-білого принтера.

Спосіб підключення

Щоб вибрати спосіб підключення і зрозуміти, який принтер оптимально купити для вашого дому, необхідно відповісти на питання: скільки людей у вашій родині планують користуватися принтером, і скільки пристроїв може до нього звертатися.

Якщо в сім'ї 1-2 людини, можливо, вам підійде простий спосіб підключення по кабелю USB: принтер безпосередньо з'єднується кабелем з одним комп'ютером і повинен знаходитися в безпосередній близькості від нього. Це може зажадати невеликого перепланування робочого місця, зате пристрої з таким підключенням коштують дешевше.

Якщо в сім'ї більше трьох активних користувачів і кілька комп'ютерів і ноутбуків, об'єднаних в мережу, краще вибирати моделі з підключенням Ethernet. В цьому випадку користуватися пристроєм буде набагато простіше.

Найзручніший варіант принтера - з підключенням по Wi-Fi. Так вам і вашим домочадцям можна буде відправляти файли на друк, перебуваючи в будь-якій кімнаті будинку, а сам принтер можна встановити навіть на значній віддалі від комп'ютера. І все напевно оцінять відсутність зайвих проводів і з'єднань!

Деякі моделі принтерів Xerox завдяки технологіям Apple® AirPrint™ і Xerox® PrintBack дозволяють виводити на друк зображення, файли і фотографії з мобільних пристроїв.

Технологія друку

За технологією друку сучасні принтери ділять на три основні групи:

  • струменеві;
  • лазерні;
  • світлодіодні.

Кожна з них має свої плюси і мінуси.

у струменевих принтерах приваблює відносно невисока вартість самого апарату. Однак при покращенні роздільної здатності швидкість його роботи знижується, а чорнило часто засихають, якщо не користуватися пристроєм регулярно. Зате на таких принтерах можна друкувати фотографії цілком хорошої якості, особливо якщо використовувати спеціальний папір.

Основна відмінність між лазерною і світлодіодним технологіями друку полягає в тому, що в першій для формування прихованого зображення на фоторецепторі використовується лазер, а в другій для тих же завдань задіяна лінійка світлодіодів. В іншому технології ідентичні: для формування зображення використовується сухий тонер і статичну електрику, закріплення тонера відбувається за рахунок його нагрівання і плавлення на поверхні запечатується матеріалу. Обидві технології забезпечують високу якість друку, а тонер при цьому не засихає навіть після довгого простою обладнання.

Економічність

Це один з визначальних показників при виборі принтера. Готуючись витратити певну суму на покупку пристрою, заздалегідь подумайте про вартість витратних матеріалів і зверніть увагу на показники енергозбереження. Наприклад, існують моделі, автоматично йдуть в сплячий режим в той час доби, коли не використовуються. Варто враховувати і те, що більш надійна техніка від відомих виробників не скоро зажадає ремонту або заміни.

Додаткові особливості

Часто при виборі друкарського апарату для будинку споживачі хочуть, щоб пристрій також виконувало функції сканера і копіра. У деяких випадках такі опції необхідні і економічно виправдані, але варто враховувати, що багатофункціональні апарати дорожче і займають більше місця.

Кращі моделі принтерів Xerox для дому

Будучи одним з лідерів ринку, компанії Xerox, Canon, HP представляють широку лінійку принтерів для будь-яких цілей. При покупці домашнього пристрою рекомендуємо почати ознайомлення з цих моделей:

© 1995-2024. Інтернет магазин "КАДР". Всі права захищено.
Ваш кошик