9 несправностей копіювальних апаратів та їх причини

9 несправностей копіювальних апаратів та їх причини

Апарати для копіювання документів, які у просторіччі називають ксероксами, - необхідний атрибут будь-якого офісу. На жаль, проблеми з такими пристроями рано чи пізно виникають у всіх. Ми розкажемо вам про 9 з них, що трапляються найчастіше.

1. Бліде зображення або його відсутність.

Причина – зношений фотовал, що потребує заміни, або забруднення оптичного датчика тонером чи паперовим пилом. В останньому випадку достатньо очистити датчик своїми силами, а ось для заміни фотовала доведеться звертатись до сервісу.

2. Вертикальні або горизонтальні смуги.

Причина – вихід з ладу блоку проявлення або вузлу закріплення. Ремонт пристрою в цьому разі потребує участі професіоналів.

3. Темний фон.

Причини може бути дві: несправність девелопера або неправильно виставлена експозиція. Експозицію можна виставити самостійно, а ось для заміни девелопера доведеться везти пристрій до сервісного центру.

4. Бліді плями на копії.

Причина – неякісний тонер: на фарбі для копіювального апарату не варто економити. Поза цим, необхідно перевірити рівень вологості у приміщенні. Перевищення цього показника може також призвести до появи блідих областей друку.

5. Частина зображення копіюється, а решта аркушу залишається білою.

Причини – проблема оптичним датчиком або вихід з ладу вузлу реєстрації документа. Самостійно усунути подібні несправності неможливо.

6. Зміщення зображення.

Причина – невірне положення механізму подачі паперу. В цьому випадку можна впоратись своїми силами – достатньо встановити механізм у правильну позицію.

7. Зображення змазується майже без зусиль.

Причина – вузол закріплення тонера, хоча й функціонує, але належним чином свої задачі не виконує. Якщо його не замінити найближчим часом, вузол остаточно вийде з ладу.

8. Чорні крапки на аркуші.

Причина – зношений фотовал, який потребує заміни. А ось якщо ви бачите не крапки, а цілі плями, швидше за все, температура закріплення тонера встановлена некоректно. Не зайвим буде перевірити також стан коротронів: можливо, дроти просто забруднились і їх достатньо якісно очистити.

9. Заминання аркушів.

Причини – знос роликів або потрапляння сторонніх предметів. Частіш за все в механізм потрапляють клаптики паперу, скріпок, скоб. В першому випадку буде потрібна заміна роликів. У другому – достатньо розібрати пристрій, видалити сторонні предмети, очистити та змазати ролики.

© 1995-2024. Інтернет магазин "КАДР". Всі права захищено.
Ваш кошик