Обираємо шредер: корисні рекомендації

Знищувачі паперу

Часи, коли непотрібний папір складався по усіх кутках і періодично здавався як макулатура, давно пройшли. Сьогодні більш вигідно один раз інвестувати кошти в пристрій для переробки, ніж втрачати корисну площу, на якій зберігається папір чи винаймати авто для його транспортування і займати час, який можна використати набагато ефективніше.

Але для того, щоб все відбувалося саме так, як ми описали, важливо правильно підібрати знищувач паперу – шредер. Отже, приступаємо.

Типи пристроїв за сферою застосування

Тим, хто планує переробляти велику кількість паперу, варто звернути увагу на шредери архівного призначення. Вони мають значну пропускну здатність, якісно подрібнюють папір і вміють довгий час функціонувати без перегріву і відключення. Один мінус – такі пристосування займають багато місця.

Офісні моделі шредерів підійдуть тим, кому необхідно переробляти середній об’єм непотребу. Їхня пропускна здатність менша, ніж у попередніх. Зате вони можуть подрібнювати матеріали високої щільності – картонні папки, швидкозшивачі, бейджі, візитівки, лазерні диски, пластикові карти і таке інше. Крім того, офісні шредери є більш компактними і не потребують виділення значної площі під розміщення.

Персональні шредери відрізняються малими габаритами й помірною потужністю. Для дому або офісу, в якому працює одна-дві людини, їх можливості здебільшого є достатніми.

Рівень секретності

Важливим параметром, за яким обирається шредер, є рівень секретності. Він прив’язаний до розміру кінцевих фрагментів:

  • Р1: розмір частин 2000 кв. мм, використовується повздовжній спосіб нарізання;
  • Р2: спосіб нарізання – аналогічний, але площа частинок складає 800 кв. мм;
  • Р3 та Р4: фрагменти площею 320 та 160 кв. мм отримують в результаті перехресного способу нарізання;
  • Р5 та Р6: при такому рівні секретності шредер перетворює папір в крихти з максимальним розміром 10-20 кв. мм.

Відповідно, перші два рівня використовують для знищення неважливих паперів та документів, що втратили актуальність. Рівні Р3 та Р4 доцільно обирати для подрібнення фінансових та платіжних документів, а також паперів з обмеженням доступу. Останні два рівні необхідні для знищення документів з грифами «таємно» та «цілком таємно».

Також, обираючи шредер, варто враховувати об’єм лотка для відходів і кількість листів, які одночасно здатний знищувати апарат. Від цих параметрів залежить продуктивність пристрою і рівень участі в процесі людини.

© 1995-2024. Інтернет магазин "КАДР". Всі права захищено.
Ваш кошик